”Kristityn maanantaiaamu ei harmita yhtään vähemmän kuin ateistinkaan.”

”Armo … on ehkä suurinta, mitä voi saada. Mutta älä odota liikoja tämänpuoleiselta elämältä. Jumala ei paranna autismiasi tai lukihäiriötäsi, eikä kristityn maanantaiaamu harmita yhtään vähemmän kuin ateistin maanantaiaamu. Jos sinulla on asuntovelka, Jumala ei kuittaa sitä. Jos usko auttaa sinut pois vaikka masennuksesta, älä luule, ettei se voisi ikinä tulla takaisin, tai jos se tulee takaisin, että olisit huono kristitty.”

Poikamme Kristian kirjoitti näin muutama kuukausi ennen menehtymistään. Tänään, harmaana maanantaina, hän olisi täyttänyt kolmekymmentä vuotta. Tätä juhlaa hän viettää paikassa, jossa ei ole autismia eikä asuntovelkoja. Paikassa, jossa kukaan ei osoita sormella ja sano: ”Huono kristitty.”

Nämä Kristianin viisaat ajatukset tulivat mieleeni tänään, kun luin uutisia Thaimaan naapurimaasta Myanmarista. Kanadalainen pastori David Lah rikkoi siellä keväällä koronaan liittyviä kokoontumisrajoituksia ja järjesti ylistystilaisuuden. ”Jos kuulet tätä saarnaa, virus ei koskaan tartu sinuun”, hän lupasi. Tilaisuuteen osallistuneista 67 sai koronatartunnan. Yksi sairastuneista oli pastori David Lah. 

Pastori tuomittiin Myanmarissa kolmeksi kuukaudeksi vankilaan ja palautettiin vapauduttuaan takaisin Kanadaan. Hän ei ole sittemmin kommentoinut sanomisiaan. 

Onko tämä pastori huono kristitty? Ovatko jotkut samankaltaista sanomaa levittävät suomalaiset tv-pastorit tai some-saarnaajat huonoja kristittyjä?

Eivät sen huonompia kuin me muutkaan. Niin kauan kuin heilläkin on asuntovelkaa, ahdistusta tai edes ankeita maanantaiaamuja, heillekin riittää armoa.