Pitäiskö hakea pizzaa vai apua?

Tällainen teksti oli pari viikkoa sitten näkemässäni t-paidassa. Toisin kuin tuhannet muut paitatekstit, tämä teksti jäi puhuttelemaan. Se ei yrittänyt olla tekohauska eikä elämää suurempi.

Minä en pahemmin syö pizzaa. Olen kerran elämässäni syönyt niin hyvän pizzan, että kokemus jäi mieleeni. Se tapahtui työmatkalla Sao Paulossa yhdeksän vuotta sitten. Jos saisin valita, mistä hakisin pizzani, hakisin sieltä.  

En myöskään yleensä ole ensimmäisenä pyytämässä apua. Tykkään tehdä asiat itse, jos vain pystyn, ja mieluummin autan muita kuin olen autettavana. Ne, jotka tuntevat työminäni, tietävät että olen huono myös delegoimaan. Samasta syystä. 

Mutta vaikka sen enempää pizzan syöminen kuin avun vastaanottaminen eivät ole vahvuuksiani, jotenkin tuo kysymyksenasettelu houkuttaa valitsemaan. Kun sisällä tulee tyhjää, jollakin se pitää täyttää. Pizza tai ”pizza” auttaa varmasti pahimman yli, mutta ennen pitkää saa olon tuntumaan raskaalta. Avun hakeminen voi tuntua raskaalta, mutta jo muutama oikea sana oikealta ihmiseltä keventää oloa. Olen kuluneen kuukauden aikana kuullut tällaisia sanoja. Kiitos niistä.  

Ehkä tuo raskaus on vain hyväksyttävä elämään. Tähän päätelmään vihjaa myös hieman myöhemmin näkemäni t-paitateksti: ”Ain’t life so beautifully heavy.”