Lupa olla

IMG_6528.JPG

En valita.

Olen asunut mökillä kohta neljä kuukautta ja pitänyt vuoroin lomaa, vuoroin tehnyt etätöitä. Jokaiselle päivälle on riittänyt projekteja. Olen putsannut pikkutuvan katon ja istuttanut kasveja. Olen kärrännyt multaa, vierittänyt kiviä ja kaivanut ylös kantoja. Olen huoltanut linnunpönttöjä ja jutellut jänikselle. Tänään juoksin kesäsäteen raikastamassa ilmassa 10 km lenkin lempimaisemissani Vihtijärvellä. Lämmitin saunan, istuin terassilla ja katselin järven pinnalla hitaasti liikkuvaa usvaa. Kaksi kurkea lensi ohi.

Jos on olemassa paratiisi, uskon, että se on jotakin tällaista.

Mutta silti — jokin ei täsmää. Minun pitäisi jo olla ”lähetyskentällä”: tavata ihmisiä, säestää lauluja, kuvata kaupunkia, kuunnella ilmajunan kirskuntaa, hikoilla Sukhumvitin helteessä, puhua kahvilassa thaita, vaihtaa dollareita bahteiksi ja kirjoittaa matkaraportteja. Minun pitäisi olla paikassa, joka ei ole niin hyvä kuin tämä paikka, mutta kuitenkin hyvä sen vuoksi, että se on työtä, kutsumukseni. 

Mutta nyt on näin. On tämä rauha ja elämän lämmin syli. Saan enemmän kuin pystyn antamaan takaisin

Jospa näin on lupa ollakin.