Vielä on lomaa jäljellä

Yöpakkaset ovat ohi. Tuomi on kukassa. Näyttää siltä, että kesä alkaa. Kesälomaani on onneksi vielä viikko jäljellä, joten on loppukirin aika. Nyt viimeisenä lomaviikkona aion tehdä ainakin pari vähän pitempää pyöräretkeä. Pyöräily on yksi niistä asioista, joita olen Bangkokissa asuessani erityisesti kaivannut. 

Kesälomani alkoi aikaisemmin kuin olin alun perin suunnitellut. Koronakriisin iskiessä voimalla maaliskuussa anoin lupaa matkustaa Suomeen. Ostin pelkän menolipun, sillä tietoa takaisin pääsystä ei silloin vielä ollut. Eikä ole vieläkään. Nyt näyttää siltä, että ehkä heinäkuussa pääsee jo Bangkokiin. Siihen asti teen töitä Suomesta käsin, osa-aikaisesti lomautettuna. 

Kulunut kevät on ollut aikamoista tunteiden vuoristorataa. On ollut yllättäviä iloja ja karvaita pettymyksiä, yhteyttä ja yksin jäämistä. Loma ei ole aina tuntunut lomalta; työnäky on ollut ajoittain hukassa. Koen kuitenkin, että olen kaikesta huolimatta plussan puolella: Olen saanut uusia ystäviä, ja vanhojen ystävyyksien merkitys on korostunut. Olen saanut yllättäviä yhteydenottoja ja rohkaisuja. Olen saanut olla terveenä, tehdä fyysistä työtä raikkaassa ulkoilmassa ja taukoamatta ihmetellä luontoa.

Se, mikä maailmassa on hyvää ja kaunista, on juuri nyt parempaa ja kauniimpaa kuin koskaan ennen.

 

IMG_4047
Varlaxudden, Emäsalo toukokuussa 2020. Kuva: Ilkka Koivisto