Rohkeasti vaan veroja maksamaan!

Ei mitään uutta auringon alla: verotuloja pitää saada lisää, mutta mieluiten niin, että joku toinen maksaa ne. 

Ammattiliitot ovat sitä mieltä, että yritysten pitää maksaa enemmän. Järjestöt, jotka eivät itse maksa osingoistaan veroa, ovat sitä mieltä, että nykyisten osingonsaajien pitää maksaa enemmän. Veropohjaa pitää ”laajentaa”, mutta ei kuitenkaan niin, että laajennukset tulisivat omalle tontille asti. 

Samoin kuin koronan suhteen moni pitää itseään virologian asiantuntijana, osinkoverotuksessa moni pitää itseään taloudellisen oikeudenmukaisuuden asiantuntijana. Hassua sinänsä, että samoin kuin koronasta tuntuvat tietävän eniten ne, joilla ei koskaan ole ollut tartuntaa, osinkoverotuksesta ja yrityselämän oikeudenmukaisuudesta tuntuvat tietävän eniten ne, jotka eivät ole koskaan olleet yrittäjinä tai työllistäneet toisia.  

Tiedoksi niin palkansaajille, yrityksille kuin järjestöillekin: kukaan ei kiellä maksamasta valtion kassaan jo nyt enemmän kuin laki määrää. Ei tarvitse odottaa sitä, mitä toiset järjestöt tekevät tai eivät tee. Veropohjaa voi laajentaa ihan oma-aloitteisesti. 

Tiedoksi kaikille oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa vaativille yritysten ja järjestöjen johtajille: koronan vaatimiin säästötalkoisiin ei voi osallistua pelkästään kauniilta kuulostavilla puheilla. Talkoot eivät ole talkoot, jos niihin ei osallistu omilla teoilla.