Kuulumisia

En ole vähään aikaan kirjoitellut mitään, joten ajattelin korjata tilanteen. Heti aluksi pieni varoituksen sana: minulle ei kuulu mitään merkittävää, joten jos aika on tiukalla, lukeminen kannattaa lopettaa tähän.

Selvä. Tunteeni vaihtelevat laidasta laitaan. Saavuttuani Suomeen koronatilanteen takia maaliskuun lopulla olin hetken aikaa maailman onnellisin vihtijärveläinen mies. Kukaan ei osannut silloin ennustaa, miten tilanne eri maissa kehittyy ja milloin minkäkin maan raja sulkeutuisi ehkä kuukausiksi. Olin onnellinen, että pääsin turvallisesti Suomeen. Olen edelleen onnellinen.  

Viime viikkoina olen kuitenkin taistellut suuttumusta, epäoikeudenmukaisuutta ja nöyryytetyksi tulemisen tunnetta vastaan. Ammatillinen itsetuntoni ei ole järin korkealla. Vaikka Suomen kevät onkin ollut ihana ja oma mökkimme on kuin pieni paratiisi, tuossa paratiisissa kiemurtelee käärme, jonka nimi on katkeruus.  

Kesälomani päättyy kolmen viikon päästä, ja sen jälkeen teen työtä osa-aikaisesti lomautettuna. Tulen aloittamaan työni lukemalla kahden kuukauden aikana kertyneitä sähköposteja. 

En ole varma, milloin pääsen palaamaan Thaimaahan. Finnair aloittaa kaukolennot vasta heinäkuun alussa. 

Tällaista siis kuuluu. Kevät on ollut kylmä, mutta ihana. Suomi on edelleen maailman paras maa. Koronauutiset kyllästyttävät, ja olisi kiva jo pian päästä kertomaan jostakin muusta. Kuten ilosta, toivosta ja oikeudenmukaisuudesta. Siitä, miten Jumalan valtakunta laajenee, köyhät saavat avun ja hyvä voittaa pahan.  

Jaksetaan, ystävät. Maailma ei ole vielä valmis. 

IMG_5325