Älä tuu droppaa mun tunnelmaa

IMG_5270.JPG

Verstaassani Vihtijärvellä on liitutaulu, johon kirjoitan kaikki tärkeät saapumiset ja menemiset. BKK tarkoittaa tietenkin Bangkokia. KPV ei tarkoita Kuopion Palloveikkoja vaan Kärpänvaaria — mökkimme virallista nimeä.

Aika monta BKK-KPV-matkaa on jo tullut tehtyä. Nyt olen KPV:ssä, eikä minulla ole tietoa, milloin mahdollisesti liitutauluuni tulee seuraava BKK-merkintä.

BKK on miljoonakaupunki, jossa on melkein kaikkea, mitä ihminen elääkseen tarvitsee. Mutta KPV:ssä on kaikki se, mitä BKK:sta puuttuu: Kun avaan ulko-oven, niin voin nähdä ja kuulla laulurastaan, västäräkin, käpytikan, sinitiaisen ja punarinnan. Voin tuntea jalkojeni alla sammalen, hiekan, nurmikon ja mullan. Voin aistia kevään joka solullani. Bangkokissa ei ole kevättä, on vain keskenään hieman erilaisia kesiä.

Sain pari päivää sitten tekstiviestin, jossa kerrottiin, että minut on lomautettu. No, sehän ei sinänsä haittaa, olenhan jo nyt lomalla. Lomalla tai lomautettu, mitä eroa? Huomaan silti silloin tällöin lauleskelevani mielessäni: ”Älä tuu droppaa mun tunnelmaa.”

Paha mieli tulee niin helposti, mutta ei silloin, kun aurinko paistaa ja linnut laulavat.