Uutta ilmassa

IMG_5113.JPG

Olemme juuri nyt koneessa matkalla Suomeen. Päätimme pyytää kesälomamme aikaistamista niin, että se alkaa heti kun mahdollista, eli 1.4. Ne seitsemän työpäivää, jotka meillä vielä on ennen sitä, teemme etänä mökiltä käsin.

Katsoimme tämän parhaaksi ratkaisuksi tässä tilanteessa. Mökillä, keskellä metsää, on mielekkäämpää olla eristyksissä kuin pienessä kerrostaloasunnossa 23. kerroksessa,  miljoonakaupungin keskustassa. Mökillä pääsemme turvallisesti ulos ja voimme liikkua raikkaassa ulkoilmassa. Mieli voi paremmin.

Täytyy myös tunnustaa, että toki meillä on huoli iäkkäistä vanhemmistammekin. Onneksi he ovat hyvin järkeviä ja vastuullisia ja vieläpä perusterveitä. Joka tapauksessa tuntuu hyvältä päästä lähemmäksi heitä.

Suomeen on aina kiva mennä! Rakas ystävä kävi laittamassa jo pari päivää sitten lämmöt mökille ja tarkastamassa, että kaikki on kunnossa. Aloitamme 14 päivän karanteenilla. Siellä sitä sitten nautitaan rantasaunan, kaivoveden ja ulkohuussin ylellisyydestä.

Ruokahuollosta emme vielä tiedä. Jos olisi toinen vuodenaika, voisimme saada yhtä sun toista omalta kasvimaalta, kalaa järvestä ja sieniä metsästä. Nyt täytyy varmaan turvautua jonkinlaiseen kauppakassipalveluun – tai katsotaan nyt, millaiset ohjeet lennon aikana saamme. Me aiomme noudattaa ohjeita kirjaimellisesti.

Mökkimme sijaitsee onneksi lähellä Vantaata, joten hätätilanteessa pääsemme sieltä nopeasti oman kunnan avun piiriin. Olemme vuokranneet autonkin käyttöömme.

Tunnen, että tässä tilanteessa postaus pitäisi ehdottomasti päättää viisaisiin ja rohkaiseviin sanoihin. Sellaisia tarvitaan nyt – mutta mistä niitä löytää, kun pää on tyhjä? Päätin kysyä Ilkalta, joka istuu vieressäni.

Ilkka mietti pitkään ja sanoi: ”Elämä on lahja, ja sen arvo on tässä päivässä.”