”Puhdistakaa kätenne.” Päivän sana ei olekaan hullumpi idea. 

 

IMG_4915.JPG

Kerron salaisuuden: en juuri koskaan aloita päivääni lukemalla Raamattua. Lausun kyllä joka aamu lyhyen kiitosrukouksen. Kiitän siitä, että olen terve ja hengissä, että sain herätä vielä tähän päivään. Mutta sitten on muitten asioitten vuoro.

Ne muut asiat löytyvät kännykästäni. Ensin uutiset: Bangkok Post, BBC, CNN, HS. Sitten Facebook, WhatsApp ja sähköpostien otsikot. Viime viikkoina tavaksi ovat tulleet myös bahtin kurssi, ilmanlaatu-indeksi ja koronatartuntojen tilasto. Mutta yksi sovellus tuppaa aina jäämään muiden jalkoihin: Raamattu.

Olen kyllä yrittänyt. ”Holy Bible” -kuvake on kännykkäni avausruudulla, heti Skypen ja sanakirjojen vieressä. Mutta vain harvoin sormi osuu siihen. Miten Raamattu liittyisi juuri nyt käsilläni oleviin töihin? Eikö ennemmin kannattaisi etsiä ”breaking news” -otsikoita? Sitä paitsi: olenhan tiedottaja.  

Tänään tein poikkeuksen.

Halusin aloittaa päiväni jollakin muulla tavalla kuin lukemalla kymmenen erilaista korona-uutista. Halusin hetken ajan varjella mieltäni. Niinpä keräsin kaiken tarmoni ja rohkeuteni ja klikkasin raamattusovellusta. Esiin pomppasi Päivän sana, suurilla kirjaimilla:

 ”Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä. Puhdistakaa kätenne, synnintekijät, puhdistakaa sydämenne, te kahtaalle horjuvat!”

Jaakobin pointti tuossa kohdassa on, että Jumalan armo on mittaamattoman suuri niitä kohtaan, jotka nöyrtyvät.

Käsien pesu on hyvä kuvaus nöyrtymisestä. Se on pieni kuuliaisuuden osoitus ja merkki terveen järjen käytöstä. En taistele tämän maailman viruksia vastaan uholla ja itsevarmuudella vaan tunnustamalla haavoittuvuuteni ja jatkuvan puhdistautumisen tarpeeni. En voi hallita elämää, mutta en myöskään syöksy ehdoin tahdoin kohti vaaroja.  

Päivän sana oli minulle muistutus siitä, että Raamattu voi olla tänäänkin hätkähdyttävän ajankohtainen — jos vain annan sen olla sitä.