Turvallisesti takaisin Thaimaassa

DSC04299.JPG

Palasin eilen Myanmarin Lailenpistä, joka on kahden päivän ajomatkan päässä Myanmarin pääkaupungista Yangonista. Oheisen kuvan, pilvien päältä lähes 2 km korkeudesta, otti kollegani Katariina Väisänen.

Matka oli, niin kuin ennalta osasin odottaa, kohtalaisen rankka. Koska en syö punaista lihaa, niin laihduin riisivelli-dieetin vuoksi 3 kg. Riisi on sikäläisen perusruoka, ja liha (lue: läski) on herkkua. Kyllä maistui taas thai-ruoka kotona.

Selkä on vielä kipeä yhteensä kymmenien tuntien autossa istumisesta, mutta pikku hiljaa toivun matkan rasituksista.

Vaikka matka oli pitkä niin… kyllä se oli myös palkitseva. Sain tavata yli sata iloista opiskelijaa sikäläisessä Mara-kirkon tukemassa lukiossa. Näin huikaisevan kauniita maisemia. Tutustuin hienoihin Lähetysseuran kollegoihin. Kun matkustaa yötä päivää pienessä porukassa, oppii tuntemaan niin toisia kuin itseään.

Autossa istuminen ei ole koskaan ollut suurin mielitekoni. Erityisesti pimeällä matkustaminen on rankkaa. Kuljettajamme ei puhunut sanaakaan englantia, joten edes sellaisten perusasioiden kommunikoiminen kuin ”voisimmeko pitää pissatauon”, oli haastavaa.

Mutta kuten sanottu, sain tavata hienoja ihmisiä. Nuoria, iloisia, rohkeita ja sanavalmiita opiskelijoita, jotka haluavat muuttaa maailmaa. Vastaanotto oli sydämellinen, samoin jäähyväiset. Lähtiessämme sain kätellä jokaisen noin sadasta opiskelijasta ja toivottaa heille hyvää jatkoa. Joillekuille taisin sanoa, että ”nähdään taas pian”.

En tiedä, mitä mielessäni liikkui kuin noin sanoin. Ihan heti eivät voimat riitä vastaavanlaisen reissun tekemiseen.

DSC04307.JPG