Marraskuun masentujille

Ajattelen teitä täällä lämmössä lämmöllä. ❤

Suomessa reagoin aina voimakkaasti kaamosajan alkamiseen. Kun marraskuu saapui, vajosin säännöllisesti ahdistuneeseen alakuloon. Se toistui jokaikinen vuosi, ja tämä taipumus nolotti  minua, todistihan se selkeästi, miten haurasta tekoa olen.

Onneksi en ole sentään niin sekaisin, että vanhasta tottumuksesta masentuisin myös Thaimaassa marraskuun koittaessa! Eihän täällä ole syytä masentua, kun aurinko paistaa ja valon määrä on normaali. Joka tapauksessa suorastaan tursuan empatiaa ajatellessani kaikkia niitä suomalaisia, joilla on taipumus masentua marraskuussa.

En tiedä, onko tästä kenellekään iloa, mutta löysin tällaisen Pinterestistä:

3e8230d63e0304417541809b1f03e2d6.jpg

Tähän on siis koottu otsikoita marraskuun jokaiselle päivälle. Näistä otsikoista voi kirjoittaa vapaasti, mitä mieleen tulee. Antaa ajatuksen lentää! Jospa se lentäisi niin korkealle ja niin vahvana, että se tempaisi masentuneenkin mukanaan korkeuksiin!

Jos olisin Suomessa, haluaisin kokeilla tätä systeemiä. Ostaisin visuaalisesti minua viehättävän muistikirjan ja antaisin sanojen pulputa. Jos jaksaisin, voisin taiteilla ja luoda kaikenlaista muutakin muistikirjan sivuille.

Jos nuo otsikot eivät yhtään innosta, tässä on kaksi vaihtoehtoa:

615bf1e2abc443f78a7b211690d71167.jpg

6b715c73d27c86a950ed42fb16e50df0.jpg

Tai mites olisi yksinkertaisesti kiitollisuus- / onnellisuuspäiväkirjan pitäminen marraskuun ajan? Blogissamme on siihen liittyvä vanha postaus täällä.

Nappasiko yhtään?

LUPAAN, että ensi vuonna kirjoitan teille ihan itse keksimäni marraskuun piristyskalenterin. Siinä voisi olla noitten kirjoitustehtävien lisäksi muitakin tehtäviä, esim. soita naapurin ovikelloa ja kerro hänelle, missä hän on hyvä, tai tee random act of kindness Amelien tapaan, tai lämmitä sauna kuumaksi ja vilvoittele ulkona juoksemalla asuintalosi ympäri pyyheliina päälläsi, tai jos sinulla on vaikka kultainennoutaja, laita sen rintaan kyltti ”Free hugs” ja menkää seisomaan vilkkaalle kadulle… Kyllä mä keksin näitä. Onhan tässä vuosi aikaa. Odottakaahan vain.

Siihen asti, rakkaat suomalaiset, koittakaahan selvitä! Olette sankareita.