Erilaista matkailua Bangkokissa

Moikka!

Jos olet jo vanha Bangkokin-matkailija tai muuten vaan kyllästynyt Aasian suurkaupunkeihin, tässä voisi olla pari varteenotettavaa vinkkiä vähän erilaiseen matkailuun Bangkokissa.

Bangkokia halkovan joen mutkaan on jätetty laaja vihreä ja viidakkoinen alue, jota nimitetään Bangkokin vihreiksi keuhkoiksi. Keskellä tätä vihreyttä on majapaikka nimeltä Bangkok Tree House. Se pyrkii kaikessa toiminnassaan mahdollisimman suureen ekologisuuteen. Se on esimerkiksi sitoutunut keräämään joesta kilon verran roskia jokaista varausta kohden. Voit lukea lisää sen ideologiasta täältä.

Jos uskallat, voit varata sieltä vaihtoehdon ”view with a room” – ja nukkua pelkän hyttysverkon alla palmunlatvojen yläpuolella.

cover

Me otimme vähän kesymmän vaihtoehdon, eli saimme ihan seinät ja katon suojaksemme.

Näkymää kattoterassilta.

Ruoka on hyvää ja noudattaa samaa vihreää filosofiaa. Osa raaka-aineista tulee omasta puutarhasta.

Telkkaria ei ole, mutta wifi toimii. Majoittujat saavat ilmaiseksi polkupyörät käyttöönsä ja pääsevät viilettämään keskellä vihreyttä pyörän selässä. Majapaikkaan ei itse asiassa edes pääse autolla, vaan viimeiset 300 metriä on käveltävä kapeaa väylää pitkin. Pyöräreittejä on paljon, ja luontoa on kaikkialla ympärillä.

Huoneet löytyvät vihreyden keskeltä.

Paikallisia tuotteita. Tuosta ylimmästä puuttuu kylläkin hintalappu.

Bangko-
kissa

Aurinko laskee.

Meille vierailu täällä on ollut oikein kivaa vaihtelua kaikessa erilaisuudessaan. Olemme jo kerran olleet alueella pyöräilemässä päiväseltään ja tykkäsimme kovasti.

Luonnon keskellä on tietysti hyttysiä, ja kaikenlaisia muitakin tyyppejä voi tulla vastaan.

Tämän hämähäkin vartalo oli pituudeltaan noin 5 cm.

Tämä lihava gubbe nukkui puunrungolla parin metrin päässä pöydästämme. Arvioimme, että sen pituus pyrstöstä nenään oli ehkä 120 cm.

On jännää, että keskellä Bangkokia voi humpsahtaa tällaiseen maailmaan. Ihan kuin oltais maalla. Varmaan vähän sama tunnelma kuin suomalaisessa siirtolapuutarhassa keskellä vilkasta kaupunkialuetta.

Vielä yksi vinkki:

 

Kannattaa hankkia käsiinsä Nancy Chandlerin Bangkokin kartta. Perinteisen kartan hankkiminen voi tuntua nykyaikana kummalliselta, mutta Nancy Chandlerin kartta on käsite. Se on enemmän kuin tavallinen kartta, ja sieltä löytyy tiiviissä muodossa vaikka miten ihania ja persoonallisia vinkkejä uteliaalle matkailijalle. Sitä kautta minäkin alun perin löysin tieni tänne – samoin kuin ilmaisiin puistokonsertteihin ja vaikka minne muualle.

No niin, nyt tilaamme huonepalvelusta vähän yöpalaa, ja huomenna aamulla taas pyörän selkään.

Moiks!

Unknown-2