Ilmastoteko: sulje ikkuna.

Älypuhelinten hiilijalanjälki on lyhyessä ajassa kolminkertaistunut, kertoo Yle. Tietotekniikka-ala tuottaa reippaasti enemmän hiilidioksidipäästöjä kuin esimerkiksi lentoliikenne.

Sitä vaan mietin, että kuinka moni on valmis vähentämään netin käyttöä taistelussa ilmastonmuutosta vastaan? Vai onko niin, että on paljon helpompi vastustaa vaikkapa lihansyöntiä, yksityisautoilua ja lentomatkailua kuin videoiden katsomista kännykällä?

Kodin ikkunat on hyvä pitää kiinni, jottei synny lämpöhukkaa. Kannattaisiko myös tarpeettomat netin ikkunat sulkea samasta syystä? Youtube, Netflix, Facebook-videot ja kaikki sellainen. Se olisi konkreettinen ja helposti toteutettava ilmastoteko.

Kirkon verkkosivut muistuttavat tänään, että tehtävämme on pitää huolta luomakunnasta. Näin on.

Teen siis ilmastoteon ja suljen tarpeettomat ikkunat. Niitä on paljon.

82FF033F-52FA-4ABF-AE8A-7E7E0C7DB60A