Vaihtoehto blogihiljaisuudelle

20190919_223656

Mitä jos vaihtaisinkin strategiaa? Jos en pitäisikään blogihiljaisuutta kieliopintojen tähden, vaan tulisin tänne blogiin valittamaan, aina kun ottaa päähän? Vaihtaisin blogihiljaisuuden blogimölinään. Kokeillaan.

Että ihan sitä minä vaan, että onko kohtuullista laittaa elävä ihminen tekemään tehtävä, jossa on thaikielinen värssy ja sitten kysymys: Onko tämä tekstinpätkä a) sananlasku b) sanonta c) aforismi d) motto?

Siis kelatkaa nyt! Lukekaa vaihtoehdot uudestaan ja miettikää, osaisitteko ratkaista tehtävän edes suomeksi! Mä ainakaan en ole varma, osaisinko. Mitä eroa näillä kaikilla vaihtoehdoilla on?

Entäs tämä: Eläimet jaetaan selkärankaisiin ja selkärangattomiin. Mikä näistä ei kuulu joukkoon? a) kala b) rapu c)katkarapu d) simpukka

Haloo! Mitataanko tässä oikeesti kielen osaamista?

Kokeessa ideana on, että aika on erittäin rajallinen. Miettimisaikaa ei ole, vaan vastausten täytyy tulla kuin apteekin hyllyltä, jos meinaa ehtiä vastata joka kysymykseen. Ei siinä ole aikaa jäädä miettimään näitten merenelävien rakennetta. Jos vastaus ei heti tule sieltä selkäytimestä, vai pitäisikö tässä yhteydessä sanoa selkärangasta, niin kannattaa mennä eteenpäin. Vaikka olisi osannut joka sanan = hallitsisi kielen. Ja kielen hallitsemista tässä kai oli tarkoitus mitata.

Että mölinäämölinäämölinäämölinäämölinää Joku toinen saa tänään olla positiivinen.

2 comments

  1. Näyttää siltä että ne pitää opetella ulkoa. Vanha opettajien konsti jolla katsotaan onko läksyt luettu hyvin, ei väliä osaako asiansa. 😎

    Tykkää

    • Jep. Mä ajattelen niin, että joukkoon on tarkoituksella laitettu pari kysymystä, jotka erottelevat jyvät akanoista. Jotenkin ne priimuksetkin täytyy saada sieltä seulotuksi.

      Tykkää

Kommentointi on suljettu.