Voi, mihin raukka juoksisin?

Kun asuu vieraalla maalla, niin kyllä tulee kiitollinen olo hyvistä suomalaisista virsistä ja Radio Deistä. Menin tänään aamulla ennen työpäiväni alkua kuntosalille. Otin mukaan hyvät kuulokkeet, avasin Radio Dein ja käynnistin juoksuohjelman. Liikkuessani kuuntelin joukon toinen toistaan parempia virsiä — sellaisia, joita Radio Dei ilmeisesti soittaa usein aamuyöllä Suomen aikaa.

Yksi virsistä oli 285. ”Voi, mihin raukka juoksisin ja mistä avun saisin?” Se on vähän synkkä virsi, jossa maan tomu rukoilee Jumalalta valoa, apua ja armoa. Sopii minulle.

Virressä 204 rukoiltiin, että Herra liikuttaisi myös henkeä, ei pelkästään kehoa. ”Mieltäni sä ohjaa niin, etten joudu (juokse) eksyksiin.” Minua puhutteli myös kohta, jossa rukoiltiin torjumaan ”turhat ajatukset ja väärän rauhan houkutukset”. Vaikka maailmassa moni asia on hyvin, ja uskon, että lopussakin käy paremmin kuin uskonkaan, silti pitää olla hereillä. Monet vaarat vaanivat juoksijaa.

Hikitreenin loppuvirtenä soi virsi 552, ”Mua siipeis suojaan kätke”. Valitsin sen tämän virsituokion voittajaksi. ”Suojassas suo mun olla, jos kuinka kävisi… suo joka päivä elää mun yksin armostas.”

Näillä eväillä juoksee vaikka mihin.