Suvi suloinen

Joutuihan se lopulta, suvi suloinen – vaikka emmehän me itse asiassa joutuneet odottelemaan sitä kuin kaksi viikkoa! Sen aikaa olemme nyt olleet Suomessa.

Saavuimme vappupäivän aamuna varhain. Suomi kylpi auringossa, mutta ketään ei näkynyt kaduilla. Ihmeellistä! Mielessäni pyöri yksi ainoa ajatus: มีมนุษย์ที่ฟินแลนด์ไหม

Saavuimme mökille ja aloimme heti touhuta. Minä kannoin tekstiilejä pihalle tuulettumaan, pyyhin pinnoilta talven aikana laskeutuneen tomun ja imuroin lattialta noin 437 kuollutta kärpästä. Ilkka työnteli kottikärryjä pitkin tonttia ja heilutteli haravaa vimmatusti, pipo vinossa ja mytyssä.

Raikkaan ilman hengittäminen on ollut ihmeellistä. On täällä kaikkea muutakin ihmeellistä. Yritin ostaa raitiovaunusta lippua, vaikka niitä ei kuulemma ole myyty siellä yli vuoteen. Vanha bussikorttinikaan ei enää kelvannut bussissa. Päätin sitten ruveta ajamaan autoa, mutta sieltäkin löytyi kaikkea kummallista, kuten kytkin ja käsijarru.

Ensi viikolla alkaa seurakuntavierailujakso. Se on kutkuttavaa. Suhtaudun siihen kuin inter-railiin konsanaan: on innostavaa nähdä uusia ihmisiä ja paikkoja. Hurjan jännää.

Olen aloittanut valmistautumisen suunnittelemalla askarteluja päiväkerhoon. Voiko Suomen-kiertue enää suloisemmin alkaa!

IMG-20190514-WA0000.jpg20190514_105742

Mieli on kiitollinen. Työhuoneeni näyttää nyt tältä:

20190515_142100.jpg

Jos kuistin maisema alkaa kyllästyttää, voi aina siirtyä läppäri sylissä nuotiopaikalle, kallioterassille tai ulkopöydän ääreen. Armas aika.

Miehellä on vähän enemmän haasteita: tänään hän joutui soittamaan polkuharmonia Keski-Suomessa, ja huomenna hänen tehtävänsä on opettaa Thaimaan piispaa heittämään tikkaa.