Tuomas Enbuske, minulla on hyviä ja huonoja uutisia.

risti-ilkka-koivisto.jpg

Hyvä Tuomas,

Kirjoitit eilisessä Iltalehden kolumnissasi, että haluat jonkun käännyttämään sinut uskomaan jumalaan.

Koska satun olemaan sekä lähetystyöntekijä että tiedottaja, ajattelin, että tämä tehtävä lankeaa luontevasti minulle. Minulla on kuitenkin sekä hyviä että huonoja uutisia. 

Ensin huonot uutiset. Sinua, Tuomas Enbuske, on mahdoton käännyttää. Ja sitten hyvät uutiset: olet jo uskossa.  

Mistä tiedän, että olet uskossa? Siitä, että kerroit itse olevasi kyllästynyt jumalattomaan elämään. Uskot Jumalaan, mutta et vain tiedä hänen nimeään. Jumala, ”mitä nimeä hänestä käytämmekin” — on sinulle siis jo olemassa. Odotat häneltä jopa yhteydenottoa! Voin kertoa, että sinulla on suurempi usko kuin monella meistä tavallisista tallaajista. Sen sijaan uskosi evoluutioon ja markkinatalouteen on jotakin, minkä suurin osa meistä uskovista jo jakaa.

Miten tästä eteenpäin?

Uskoa kannattaa pitää yllä. Tähän on kolme hyvää keinoa, ja niihinkin jokaiseen  minulla on sekä hyviä että huonoja uutisia. Keino yksi: tapaat toisia uskovia, mutta joidenkin jutut alkavat pian ahdistaa. Kaksi: luet Raamattua, mutta kukaan ei osaa selittää, mikä lukemastasi liittyy tähän päivään ja mikä ei. Kolme: puhut Jumalalle, mutta Jumala on hiljaa. 

Mutta näihin kaikkiin liittyy myös hyvä uutinen: tätä kaikkea tehdessäsi, kuin ihmeen kaupalla, elämäsi muuttuu. Tästä prosessista toiset käyttävät nimeä uskominen tai luottaminen, toiset nimitystä Jeesuksen seuraaminen.

Ja vielä yksi neuvo. Älä usko kaikkea, mitä Jumalasta sanotaan. Me kaikki täällä vain arvailemme. Ota siis itse selvää, ja kun löydät jotakin jakamisen arvoista, tee niin kuin kirjoituksessasi lupasit: kerro siitä meille muillekin. 

Ilkka Koivisto
Bangkok
twitter: @ilkkakoivisto 

 

One comment

Kommentointi on suljettu.