Pääsiäiskalenteri

 

305f072b143b95aa3603b0b813e0d1e6

 

Saisimmekohan me pääsiäisestä enemmän irti, jos meillä olisi pääsiäiskalenteri, kauneimmat pääsiäislaulut, pääsiäissiivous, pääsiäislahjoja ja firman pikkupääsiäiset? Jos valmistautuisimme pääsiäiseen samalla innolla tai pieteetillä kuin jouluun?

Ehkä. Mutta sitten meillä olisi myös pääsiäisstressi. Ei ihmisen psyyke kestäisi kahta isoa hössötyksen aikaa vuodessa.

Tykkään pääsiäisestä. Siihen ei liity hössötystä eikä pakkoa. Pikemminkin siihen liittyy hössötyksen vähentämistä. Sitä paasto kai on. Ei lisätä mitään vaan luovutaan jostain. Tehdään tilaa Jumalalle.

Huomenna alkaa paastonaika. Minä paastoan Youtubesta, johon olen ollut turhan koukussa viime aikoina. En enää edes nauti sen katsomisesta, vaan kunhan tavan vuoksi vain töllötän tylsänä. Panen sille nyt pisteen ja kokeilen tätä pääsiäiskalenteria sen sijaan. Jos jaksan, kirjoitan ja maalaan jotain näihin raamatunkohtiin liittyen. Pelkkä ajatuskin jo virkistää! Parhaimmillaan paasto lienee sitä, että luopuu jostain sellaisesta, mikä on tarpeetonta eikä millään tavalla hyvää tekevää, ja antaa sen tilalle tulla jotain aitoa, syvästi virvoittavaa ja kaunista.