Päätös.

Kävelin kansakoulukaverini Arskan kanssa ladunpohjaa pitkin kotitaloltani itäänpäin. Arska kertoi olevansa menossa kutsuntoihin. Tajusin, että silloinhan minunkin pitäisi mennä. En vain ollut tullut aikaisemmin ajatelleeksi, että armeija pitää käydä kahteen kertaan. 

Arska sanoi, että aikoo yrittää kuljetusjoukkoihin. Pohdin ääneen, että kenties minäkin voisin tehdä jotain muuta kuin kantaa rynnäkkökivääriä. Ehkä voisin yrittää toimistohommiin, onhan minulla jo pari tutkintoakin. ”Ilman muuta”, Arto sanoi. ”Ainakin armeijassa tarvitaan englannin kielen osaajaa.”

Toisin kuin minulla, Arskalla oli kaikki tarvittavat paperit mukana, niistä tärkeimpänä Päätös. Pitäisiköhän minullakin olla joku paperi? Päätös löytyy varmasti kotoa. Ehkä Satu voisi ottaa siitä valokuvan ja lähettää sen kännykkääni? ”Ei, kyllä se pitää olla paperilla”, Arska sanoi. ”Päätös pitää olla mukana, ja paperilla.”

Näin tärkeä tieto herätti minut unestani. Oli sitä paitsi korkea aikakin, sunnuntaiaamu ja kello seitsemän. Sana ”päätös” pyöri mielessäni. Minulla on täällä Bangkokissa valkoinen kansiokin, jossa kaikki tärkeät paperit ovat. Olin varma, että sieltä löytyy Paperi myös Puolustusvoimilta.

Löytyihän sieltä. Siinä sanotaan, että kuulun reserviin, ja että minulla ei ole määrättyä tehtävää. Ainakaan vielä. Mutta minulla on vahva tunne, että jonkinlaiset toimistotehtävät saattavat odottaa ja että englannin kielellekin on käyttöä.

 

512px-Suomen_Puolustusvoimien_tornileijona.svg.png

One comment

  1. Samaan aikaan toisaalla: Satu säntäilee lentokentällä ja lentokentän lähiympäristössä ollen jatkuvasti väärään aikaan väärässä paikassa. Lentoliput ovat tietenkin jääneet kotiin.

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.