Tauluja sydämeltä

Hei, kaikki!

Minäkin olen vielä olemassa! Blogin kirjoittaminen on vain jäänyt viime aikoina yksinomaan Ilkan kontolle, kun minä olen hypellyt pitkin maailmaa. Vapaa-ajan olen käyttänyt rauhoittumiseen. En osaa tehdä nopeita, reaaliaikaisia some-päivityksiä, vaan haluan kunnolla paneutua postausten tekemiseen. Olen siis toivottoman vanhanaikainen.

En edes tiedä, mistä alkaisin, niin paljon on kertynyt kerrottavaa. Taidan aloittaa viimeisimmästä aiheesta ja peruuttaa sitten aikaisempiin tapahtumiin, mikäli joskus ehdin.

Ystäväni oli meillä eilen kylässä, ja hän näytti minulle kuvia maalaamistaan tauluista. Ne koskettivat sydäntäni niin, että hetken ajan pelkäsin sen jo pysähtyvän. Taulut kertovat ystäväni pakomatkasta pois maastaan, jossa hänen perheensä oli hengenvaaraassa vainon takia.

IMG-20190221-WA0004.jpg

IMG-20190221-WA0005.jpg

IMG-20190221-WA0006.jpg

IMG-20190221-WA0007.jpg

Nämä ovat kuvia todellisista tilanteista. Pitkä vaellus erämaan halki, vaarallinen merimatka, järkyttäviä kokemuksia. Lopuksi päätyminen vankilaan. Määränpäänä oli koko ajan turvallinen maa, joka olisi ratifioinut YK:n pakolaissopimuksen, mutta sinne asti ei ikinä päästy. Kauttakulkumatkalla turvattoman maan halki kävi huono tuuri: viranomaiset ottivat kiinni ja sulkivat vankilaan.

Sydäntäni särkee. Onneksi tämän perheen tarina on kuitenkin saamassa onnellisen lopun. Uusi, hyvä elämä odottaa jo ihan näköetäisyydellä, ja uudet taulut odottavat maalaamistaan.