Lopultakin ilmanpuhdistin!

20190105_162131.jpg

Entinen työkaverini oli pahasti altistunut homeelle. Hän oli jatkuvasti sairaslomalla
– kunnes hänen kumppaninsa osti hänen työhuoneeseensa tehokkaan ilmanpuhdistimen. Sen avulla työkaverini pystyi työskentelemään huoneessaan ilman oireita.

Olin puulla päähän lyöty. Olin aina elänyt siinä uskossa, että kun on homeelle altistunut, ei hometiloissa voi oleskella, ja sillä sipuli. Kyllä voi, selitti työkaveri. Tarvitaan 1000 euroa ja Daikin-ilmanpuhdistin, niin johan pystyy homeisessakin huoneessa olemaan! Parhaat ilmanpuhdistimet putsaavat 99 % kaikista huoneilman epäpuhtauksista.

Oho! Rupesin miettimään, kuinka kummassa touhukkaat luokkatoimikunnat eivät ole jo kilvan ostaneet homeisiin luokkahuoneisiin ilmanpuhdistimia. Sain selityksen aika pian. Työkaverini työskentelystä ei lopulta sittenkään tullut mitään, sillä harva meistä pystyy tekemään työtä vain omasta työhuoneesta käsin. Palavereja ja tapaamisia on muissakin tiloissa, ja surullisen suuri osa kaupungin tiloista on tunnetusti homeessa. Ilmanpuhdistinta ei voi noin vaan kuljettaa paikasta toiseen. Eipä se pikku koululaistakaan paljon auta, jos omaan luokkahuoneeseen ostetaan ilmanpuhdistin, kun kuitenkin joutuu liikkumaan paljon myös muissa tiloissa oman luokkahuoneen ulkopuolella.

1000 euroa ja Daikin jäivät kuitenkin mieleeni. Päätin, että heti, kun muutamme Bangkokiin, ostan kotiimme ilmanpuhdistimen tai kaksikin, vaikka se tulisi kuinka kalliiksi. Bangkokin saasteet ovat hirvittävät, ja olin jo kuullut, kuinka Lähetysseura oli menettänyt useamman hyvän työntekijän siksi, että heillä oli puhjennut astma Bangkokissa.

Ilmanpuhdistimista oli kuitenkin hankala saada tietoa, ja sitä paitsi haluamani Daikin-malli oli Bangkokin vakiokaupoistamme loppuunmyyty. Sen lisäksi kuulin vieläpä huhun, että työnantaja harkitsisi ilmanpuhdistajan kustantamista saasteisilla alueilla oleville työntekijöille. Jäin siis odottelemaan kuukausiksi. Lopulta kävi ilmi, että ilmanpuhdistajat, jotka sopisivat työnantajan budjettiin, eivät ole ollenkaan tehokkaita. Kaikkein myrkyllisimmät hiukkaset ovat niin pieniä, että ainoastaan kaikkein kalleimmat ja tehokkaimmat puhdistimet pystyvät ne suodattamaan.

Palasimme lähtöruutuun ja aloitimme selvittelytyön alusta. Sitäkin suurempi on ilo, kun nyt lopultakin, noin vuoden odottelun jälkeen, makuuhuoneessamme hurisee oma Daikin. Kosteutustoiminnonkin tuohon saisi, mutta sitä emme TODELLAKAAN Thaimaassa tarvitse 😂 Alle saa ruuvatuksi myös pyörät, joten härvelin siirtäminen olohuoneeseen päiväsaikaan on helppoa. Filtteri pitää vaihtaa vain kymmenen vuoden välein. Olen tyytyväinen.

20190105_161918.jpg

 

2 comments

  1. Onnittelut Daikinista! Vaikka asumme kaukana Stadin keskusta, musta pöly laskeutuu kaikille pinnoille. Ikkunoiden korvausilma-aukoissa on suodattimet. Ne pitävät kyllä hyttyset ulkona, eivät niitä pienemplä. Nyt on harkinnassa Daikin, ja seuraava tehtävä tänään on purkaa joulurekvisiitta. Valot katoavat ja pimeys laskeutuu…

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.