Joulumietteitä aikajärjestyksessä

22.12.

Istun lentokoneessa, suuntana Suomi. Mietin, onkohan kellään muulla tapana sairastua aina lentomatkojen jälkeen. Sairastuminen voi johtua siitä, että hengitystiet kuivuvat lentomatkan aikana, jolloin pöpöt iskevät niihin helpommin. Kannattaa kokeilla öljypohjaisia nenäsuihkeita, joita voi suihkautella nenään tarpeen mukaan! Apteekista saa seesamiöljysuihketta ja A-vitamiinisuihketta. Myös hengitysmaski paitsi suojaa pöpöiltä myös osaltaan pitää hengitettävän ilman kosteampana ja lämpimänä.

20181227_101353.jpg

 

23.12.

Olemme päässeet perille ja käymme etsimässä vaatteitamme kellarista. Järkytyn vaatteiden määrästä. Pelkästään minun talvivaatteitani on kaksi isoa muovisäkillistä. Bangkokissa minulla on kolme kevyttä mekkoa, siinä kaikki. Samat mekot käytössä ympäri vuoden. Kyllä suomalaisilla menee paljon aikaa ja rahaa vaaterumbaan ja tilaa vaatteiden säilytykseen, miten olinkin jo unohtanut!

Vihdin keskustassa. Näemme kaksi ihmistä. Ei minulla yleensä ole tapana laskea vastaantulijoita, mutta bangkokilaiselle tämä on liian ihmeellistä.

Kauppakeskuksessa. Väistän ihmisiä jouluruuhkassa koko ajan vasemmalle. Törmäilen.

Marketissa. Kiinnitän huomion kolmeen isään pienen lapsensa kanssa. He ovat taitavia. Vuorovaikutus lapsen kanssa on intensiivistä, lämmintä ja iloista. Äitiä ei ole mukana eikä häntä tarvitakaan. Kuinkahan monta miespolvea täytyy kulua, että arkipuheista sammuvat älyttömät kliseet suomalaisista miehistä ja siitä, että Suomessa lapsille mukamas osoitetaan vähemmän hellyyttä kuin muissa kulttuureissa?

Seuraavaksi puoliso haluaa mennä etsimään kuusta mökiltä.

20181223_114039.jpg

Minä löysin heti! Eihän tuo nyt vaikeaa ollut. Löysinpä tontun mökinkin.

Olin ajatellut kiertää koko tontin ja koluta jokaisen rakkaan kolkan. En kuitenkaan astu jalallani ulos lämpimästä autosta. Otan kuvia postikorttimaisemasta auton ikkunan läpi.
Suomessa on kylmä.

20181223_120424.jpg


24.12.

Olenkohan maailmanhistorian ensimmäinen ihminen,
joka yhdistää juhlavaan thai-hameeseen pitkät villahousut?

Minulle nauretaan joulupöydässä, kun valitan, että thaimaalaiset eivät osaa vaalentaa vaaleita hiuksia. Ai että miksi vaaleita hiuksia pitäisi vaalentaa? Ilmeisesti on asioita, jotka vain blondit ymmärtävät.

Telkkarissa joku kuulemma laulaa, että tonttu puoliksi uunissaan.
Minusta tontun idea on hyvä! Suomessa on kylmä.

20181223_120928.jpg


25.12.

Saimme joululahjaksi kolme Raamattua. Emme me oikeasti näin hurskaita ole.

Ekolahjat ovat parhaita! Saimme jättikassillisen ajatuksella valittuja kirjaston kirjoja. Niitä on yhteensä 46. Aihepiiri: kaikki taivaan ja maan väliltä. Siinäpä vähän lukemista välipäiviksi! Kirja Pekka Hyysalon elämästä koskettaa eniten.

20181227_111331.jpg


26.12.

Löhöileminen alkaa kyllästyttää, ja haluaisin jo ulos. On sopivasti lauhtunutkin,
joten olisi kiva tehdä tällainen lumiukko.

6b9ffa30bb6da621a7920b03a60a0260

Palelen kuitenkin liikaa. Laitan kuvan Facebookiin inspiraatiokuvaksi ja kannustan toisia lähtemään pihalle. Minä en lähde. Suomessa on kylmä.


27.12.

Suomessa on kylmä, mutta kävelen silti parin kilometrin matkan suomalaiselle kampaajalle, joka osaa vaalentaa vaaleat hiukset. 


28.12.

Näemme tänään rakkaat ystävät. Juhuu!

Huomenna on jo lähtö takaisin lämpimään. Näin lyhyellä visiitillä ei paljon muuta ehdi kuin sotkea vuorokausirytmin. Ja anopin kämpän.

Totean, että thai-oppikirjani on nähnyt maailmaa paljon. Se on käynyt mukanani jo monessa maassa, vaikka todellisuudessa en ikinä lue sitä reissuillani. Jostain syystä se täytyy kuitenkin aina pakata mukaan. Erikoinen matkustusasiakirja. 

20181223_114357.jpg


Ajatukset askartelevat jo tulevassa vuodessa. Edessä on neljä kuukautta tutustumista työelämään ja arvatenkin lukuisia tilaisuuksia tuntea itsensä idiootiksi päivittäin.
No, ainakin pysyn nöyränä.

Teille, rakkaat lukijat, toivotamme mitä parhainta ja onnellisinta vuotta 2019! Toivottavasti näemme mahdollisimman monia teistä tulevan vuoden aikana. Olemme Suomessa toukokuusta heinäkuuhun, ja vieraat ovat myös aina tervetulleita Bangkokiin.