Mutta… missä on avain?

Kävin katsomassa Bohemian Rhapsodyn lähellä kotiamme sijaitsevassa Paragon Cineplexissä. Elokuvista palattuani huomasin, että olin kadottanut kotimme avaimen. No mikäs siinä, onneksi Satu on… vaan eipä olekaan. Satu on työmatkalla ja palaa takaisin vasta huomenna!

Olin melko varma, että avain putosi taskustani katsoessani tuota Queen-yhteyeestä tehtyä elokuvaa. Leffa oli ilmeisesi niin liikuttava — kirjaimellisesti — että tuolissa pyöriessäni ja musiikin rytmeihin eläytyessäni avain putosi taskustani. 

Kielen oppimisen kannalta tämä on hyvä juttu, ajattelin. Jouduin ensin kertomaan ovimiehelle, että menen etsimään avainata ja palatessani vähän ennen puolta yötä joudun ehkä pyytämään häntä avaamaan kotiovemme. Sen jälkeen selitin asian elokuvateatterissa. Ilmajunassa kertasin vielä avainsanat ”etsiä”, ”kadottaa” ja ”löytää”, ne kun kuulostavat melkein samalta. Matkalla laitoin myös Sadulle pyynnön, että rukoilee avaimen löytymisen puolesta.

Saavuin leffateatterin palvelupisteeseen ja selitin asiani. Kävi ilmi, että joku oli jo avaimen löytänyt. Lipunmyyjä lähti sitä juosten minulle hakemaan. 

Vielä piti tarkistaa yksi asia. Miten sanotaan, että ”en salli sinun kieltäytyä”. Halusin nimittäin tarjota pienen tipin vaivannäön takia, ja tiesin, että thaimaalaiseen kulttuuriin kuuluu tällaisissa tilanteissa kieltäytyä tipistä (siinä toivossa, että lopulta kuitenkin saa pienen palkkion). Ja niin tapahtuikin. Tarjotessani sadan bahtin seteliä leffateatterin nuori mies sanoi että ”mai mai”, johon minä että ”haam patiseet”. 

Seteli vaihtoi omistajaa, samoin avain. Mutta vielä en ole kotona. Istun lähiravintolan terassilla ja naputtelin tätä stooria blogiini. Tässä vielä kuva. Jatkossa pidän avaimestani parempaa huolta.

Niin että Satu, ei mitään kiirettä kotiin. Mutta ihan kiva kuitenkin nähdä taas huomenna!

20181124_213420