Kirje kirjosiepoille

pontto.JPG

Hyvät kirjosiepot, 

Olen pahoillani, mutta en pääse seuraamaan pian alkavia muuttopuuhianne. Haluaisin kyllä kovasti. Mutta olen paikassa, josta lentäminen sinne on kovin vaikeaa. Ja sitten on tämä hiilijalanjälkijuttukin. Tiedän, että tämä saattaa kuulostaa selittelyltä, mutta uskon että ymmärrätte. Pahoittelen myös sitä, että loppusiivous on jäänyt edellisten asukkaiden jäljiltä tekemättä. 

Asunnot siellä mökillä ovat kuitenkin entisillä paikoillaan: Isossa koivussa ilves-patsaan vieressä, Kesäkämpän ikkunan edessä, Pikkuportin ja pitkän penkin välissä sekä riippukeinun takana kapeassa männyssä. Mökin yläkerran ikkunan räystäslauta on todella huonossa kunnossa, älkää menkö sinne. Muistamme kaikki sen järkyttävän tragedian, joka tapahtui viime kesänä. 

Ison portin saarnin, laiturin talvipaikan männyn ja Hyväntoivonniemen asunnot toivon teidän jättävän sinitiaisille niin kuin edellisinäkin vuosina. Sain tosin kuulla, että pientä kärhämää ja nokittelua teillä oli ollut. Saunarannassa on telkän pönttö, mutta ei sinne kukaan tänäkään vuonna tule. Jos tarvitsette sammalta, voitte minun puolestani käydä hakemassa sieltä. 

Kertokaa terveisiä kaikille tutuille siellä. Laulakaa ja munikaa, olkaa kuin kolossanne. 

Teitä kaivaten.

 

P.s. Kärpänvaarin vanha isäntä on poissa, mutta hän katselee touhujanne ylempää.

One comment

  1. Haa! Meitä lintujen kesäasuntojen välittäjiä asuu yllättävissäkin paikoissa – Thaimaassa!
    Täällä kotimaassa asuntoesittelyssä on tähän asti ollut hiljaista ennen tätä viikonloppua. Nyt myötätuuli ja lämpöasteet vilkastuttavat muuttoa kovasti. Ainakin pikkuvarpunen on tehnyt varauksen. Sitä olenkin odottanut. Muut vasta tutustuvat tarjontaan (yli 30 mökkiä vapaana) tai eivät ole vielä saapuneet paikkakunnalle. Vilkasta vuokraustoimintaa odotellen.

    Liked by 2 people

Kommentointi on suljettu.