Onko mitään raikkaampaa…

…kuin syödä Supersalmiakkia pakkassäässä, kun hengitys höyryää ja luminen taivas on maidonvalkea, samoin kuin koko maisema?

Onko Suomella hyviä ja huonoja päiviä, ihan niin kuin ihmisellä?  Viimeksi, kun olin täällä, oli rumaa ja kolkkoa – ja nyt on niin kaunista! Vedän keuhkot täyteen raikasta pakkasilmaa ja ihailen valon määrää ja lumisia puita. Isänmaa näyttää kauniit kasvonsa. Suomi vaikuttaa puhtaalta ja hyvin organisoituneelta. Kaunis talvi, valoisa talvi, lumitalvi.

Onko Suomessa todellakin näin paljon thaimaalaisia? Heitä vilisee kaikkialla! Kuinka en ole ennen huomannut heitä? Helsingin kaduilla tunnistan heidät, pyörin kuin hyrrä ja jään riemastuneena katsomaan heidän peräänsä. He vastaavat thaimaalaiseen hymyyni suomalaisella tuijotuksella. Entä jos tekisin wai-tervehdyksen, irtoaisiko sitten hymy? Vai ovatko he suomalaistuneet jo niin paljon, että tulkitsevat iloisen ihmisen olevan automaattisesti humalassa?

Nyt vasta tajuan, miten mielenkiintoinen suomalainen metro on, pitäisikö siitä ottaa kuva? Se on selvästikin suunniteltu niin, että matkustajat lähtökohtaisesti istuvat. Julkisessa liikennevälineessä seisominen on poikkeustila.

Ilkan edellistä postausta koristaa kuva lumisesta maisemasta. Minäkin olin juuri panemaisillani tähän kuvan lumipyrystä. Suomalaisuus on muuttunut meille ihmeelliseksi.

Koska uumoilen, että suurin osa lukijoista on nähnyt lumipyryä riittävästi, laitan tähän kuitenkin kuvan, jonka bongasin fb-kaverin sivulta. Minulle tämä kuva on ajankohtainen. Ehkä se puhuu myös jollekulle teistä?

timetopray.jpg