Onni täällä vaihtelee

Kielikoulumme toinen jakso päättyi tänään hyvin erilaisissa merkeissä kuin ensimmäinen jakso. Aloituskurssin jälkeen tunnelma oli katossa, vaikka olimme joutuneet ahkeroimaan tosissamme. Meillä oli ollut hieno ryhmä ja hirmu hauskaa.

Toisen kurssin aikana meitä kohtasi suuri suru, Ilkan isän poismeno. Vietimme kesken kurssin viikon Suomessa, ja sieltä palattuani olin kieliopinnoista pihalla kuin lumiukko. Nyt on sekin ihme sitten nähty: lumiukko Bangkokin kaduilla.

Olemme surreet kumpikin omalla tavallamme. Kielikoulun toinen kurssi on myös osoittautunut hyvin vaativaksi. Se on täynnä kielioppia, ja moni oppilas kokee sen rankaksi. Hymy hyytyi ja väki väheni hiljalleen meidänkin ryhmässämme. ”Su-suu!”, tapaa opettajamme sanoa ja tarkoittaa suurin piirtein, että tsemppaa, taistele. Minä käännän sen mielessäni, että ”Si-suu!” Sillä mennään.

Tämän kaiken keskellä meillä on myös ilonaihe, joka on kirkastanut harmaimmat hetket ja lämmittää mukavasti sydänalassa. Saamme vastaanottaa ensimmäiset, odotetut Suomi-vieraamme! Ensimmäisinä tänne uskaltautuivat rohkeat kahdeksankymppiset vanhempani. Olen heistä ylpeä! He kyselivät, pitäisikö reissua lykätä hautajaisten ja suurimman surun yli, mutta olen entistä vakuuttuneempi siitä, että EI PIDÄ. Mitään kaunista ei pidä lykätä, ei varsinkaan kauniita ja arvokkaita yhdessäolon hetkiä seniorien kanssa.

Nyt nousen ja lähden lentokentälle, ekaa kertaa julkisilla. Tuleepahan harjoitelluksi lentokenttälinjan kiemurat. Hurjan jännää ja ihanaa nähdä omat vanhemmat – ihan hassua. Laitoin heille viestin, että odotan uloskäynti ysin kohdalla ja olen sellainen Maija Poppasen näköinen ihminen.

Vierashuoneen sänky on pedattu.

IMG_3132

Onni täällä vaihtelee, toteaa päässäni jatkuvasti soiva lasten virsi. Jatko on kiva: Taivaan Isä suojelee.