Mun koti on täällä.

IMG_20180115_182552_463

Takana on kolme kuukautta Thaimaassa. On hämmästyttävää, kuinka nopeasti ja kivuttomasti täällä elämiseen on tottunut. Tänne on syntynyt koti.

Kun viikko sitten palasin ensimmäiseltä Suomen-matkaltani takaisin Bangkokiin, tuntui kuin olisin tullut kotiin. Kun juuri nyt alkuiltapäivän paahtava aurinko porottaa niskaan, tuntuu kuin olisin kotona. Kun ihmiset hymyilevät, käyttäytyvät hillitysti ja ovat äärimmäisen kohteliaita, tuntuu kuin olisin kotona. Kun näen joka puolella toinen toistaan erikoisempia pilvenpiirtäjiä, tuntuu kuin olisin kotona. Kun kuulen liikennevaloissa puheensorinaa, josta ymmärrän vain hajanaisia sanoja, tuntuu kuin olisin kotona. Niin se vain on — ja lauloi Chisu mitä lauloi — mun koti on täällä.

Mutta vaikka koti onkin täällä, ajatukset ovat silti usein muualla. Juuri nyt ne ovat Hyvinkään hiljaisilla kaduilla ja jossakin taivaan rajalla.