Aika on täyttynyt.

joutsen

Ensimmäinen Suomen-matkamme toteutui aikaisemmin kuin olimme suunnitelleet. Äitini soitti sunnuntaiaamuna 14. tammikuuta ja kertoi isäni sairauskohtauksesta.

Saavuimme Suomeen ensimmäisellä mahdollisella lennolla tiistai-iltana. Vain kaksikymmentä tuntia tämän jälkeen isäni nukkui pois. Ehdimme sanoa jäähyväiset — äitini, siskoni ja koko perheeni.

Olin isäni vierellä hänen lähtöhetkellään. Isä siirtyi pois tästä ajasta varmana siitä, että hän on rakastettu, tärkeä ja Kristuksen lunastama. Viimeinen asia, josta hänelle kerroin, oli yhteinen kiintymyksemme Vihtijärven kesäpaikkamme lintuihin. Kun olin päässyt listassani joutseniin, isäni raotti varovasti silmiään. Hänen silmäkulmastaan vierähti kyynel. Samassa hengitys loppui. Se, mitä isäni tuossa hetkessä näki, ja yhä saa nähdä, on vielä omilta silmiltäni piilossa.

Saadessani tiedon isäni joutumisesta sairaalaan olin juuri viimeistellyt seuraavan sunnuntain saarnan. Saarnani aihe oli: ”Aika on täyttynyt, Taivasten valtakunta on tullut lähelle.”

Aika on täyttynyt, Taivasten valtakunta on tullut lähelle. Isäni elämäntyötä arvostaen ja häntä sanomattomasti kaivaten,

Ilkka

_ _ _

Erkki Koiviston siunaus tapahtuu läheisten läsnä ollessa. 

2 comments

 1. Kiitos, Ilkka, että jaoit kanssamme puhuttelevan ja sydäntä ravistelevan hetken isäsi viimeisistä kyynelistä, katseesta tuonpuoleiseen. Kaipuu sinne on jatkuva. Sydämellinen osanottomme sinulle ja koko teidän perheellenne.
  Herramme tiedossa,
  valittuina ja turvassa
  kuljemme kohti Isämme kotia.

  Siunaavin ajatuksin kanssanne
  Jorma ja Jatta

  Liked by 1 henkilö

 2. Kiitos paljon, Jorma ja Jatta! Kauniimmin ei ihminen voi täältä lähteä. Oman surun suuruus on yllättänyt.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.