Kaikki lähtee sydämestä

Thaimaalaisilla on kyky ilmaista valtava määrä tunteita ja tekoja sanan sydän (ใจ) avulla. Esimerkiksi sanat hyvä ja sydän yhdessä tarkoittavat: iloinen. Sanat saapua ja sydämeen yhdessä tarkoittavat: ymmärtää.

Seuraavassa on lisää oivaltavia sydän-sanoja.

riittävästi + sydän = tyytyväinen (พอใจ)

tosi + sydän = vilpitön (จริงใจ)

outo + sydän = yllättynyt (แปลกใจ)

huono + sydän = surullinen (เสียใจ)

surullinen + sydän = masentunut (เศร้าใจ)

pieni + sydän = herkkähipiäinen (น้อยใจ)

painava + sydän = vakava (หนักใจ)

pudottaa + sydän = shokissa (ตกใจ)

Kun joku uskoo, hän ”tallettaa sydämensä”. Kun joku luottaa, hän ”laskee sydämensä alas”. Entä mitä on epäily? Se on sitä, että ”sydän takertuu johonkin”. Empaattisella ihmisellä on ”sydän, joka näkee”. Suvaitsevalla ihmisellä on ”sydän joka tekee työtä”.

Sydämestä kaikki lähtee. Sydämestä, ei järjestä.