Joulunaika superlatiivein

Kauneinta joulussa  

Jouluaaton messussa seurakuntamme kasvoi jälleen, kun äiti ja poika kastettiin. Tämä olikin paras joululahja tänä vuonna, ja minua itketti. Kasteen toimitti upea työkaverimme Katariina. Näitä kasteita on seurakunnassamme tiuhaan tahtiin.            

Näyttökuva 2018-01-06 kello 10.36.48

Huomatkaa kaikkien paljaat varpaat ja alttarin kukka-asetelmaa täydentävä tonttulakki. Täällä otetaan rennosti.

Ikävintä joulussa

Ilkka sairastui vatsatautiin jouluyönä ja oli tosi kipeä. Nousi kolmantena päivänä puolikuolleista.

Ikimuistoisinta joulussa

Saimme osallistua seurakuntamme caroling-perinteeseen. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun pääsimme thaimaalaiseen yksityiskotiin. Seurakuntalaiset kerääntyivät emännän talon ympärille ja alkoivat laulaa. Protokollaan kuului, että emäntä istui sisällä pimeässä ja kuunteli. Lopuksi hän sytytti valot ja kutsui meidät sisään. Hiljennyimme hetkeksi joulun sanoman äärelle, rukoilimme ja siunasimme kotia ja sen asukkaita. Sitten nautimme hyvästä ruoasta ja sydämellisestä seurasta. Tunnelma oli ihmeellinen, jotenkin taianomainen ja syvästi koskettava.

20171222_204312.jpg

Mielenkiintoisinta joulussa

Teimme kiinnostavia havaintoja joulun pääasioista. Ennen jouluaattoa seurakuntamme tilaisuuksissa käytetään tonttulakkia, kunnes jouluaaton messussa tapahtuu käänne: silloin aletaan käyttää muovista silinterihattua, jossa lukee Happy New Year.

Henkilön Satu Koivisto kuva.