Sain kutsun Thaimaan kotiin.

Sain jouluna vatsapöpön, joka vei voimat. Olin sängyssä kolme päivää ja kolme yötä. Tänään nousin ylös. Kävin kaupungilla viemässä poikkihuiluni huoltoon ja melkein innostuin ostamaan kitaran. Terveys on mahtavaa!

Sängynpohjalla ehdin miettiä kaikenlaisia asioita. Yksi niistä oli, että mitä ihmettä teen täällä (Thaimaassa, sairaana). Jaksan hädin tuskin katsoa Netflixiä, saati olla kenellekään hyödyksi. Oliko järkevää lähteä vieraaseen maahan ihan vaan sairastamaan?  Parhaimmillaan opin ehkä vähän uutta kieltä (joka vastoin tahtoani puskee irrallisina sanoina läpi unitokkuran), syön hyvin (tai oikeastaan laihdun) ja luon uusia kontakteja (jotka eivät välttämättä koskaan kehity todellisiksi ystävyyssuhteiksi). Voi minua.

Sairasteleva ihminen myös ajattelee vähän sairaasti.

Minulla on ollut Thaimaassa tapana — terveenä ollessani — herättyäni lukea kännykkäni näytöltä päivän thaikielinen raamatunjae. Vähimmillään olen selvittänyt kirjoittajan henkilöllisyyden: มาระโก (maarakoo) taitaa olla Markus, เอเสเคียล (eeseekhiian) taitaa olla Hesekiel.

Tänään luin koko jakeen. (Kuulostaa ehkä vähän hassulta teologin ja lähetystyöntekijän suusta, mutta edelleen korostan, että luin thaikielellä ja kuukauden kielikoulun jälkeen…) Jakeessa sanottiin, että meidän täytyy mennä kaikenlaisiin maihin tekemään sanojalle seuraajia kaikista kansoista ja kehottaa heitä vastaanottamaan kaste Isän, Pojan ja Hengen nimeen. Tietenkin! Sehän on lähetyskäsky!

Se käsky tuli juuri oikeaan. Joku muisti täällä oloni syyn, vaikka itse sen hetkeksi olin unohtanut, ja myös muistutti tästä minua juuri oikealla hetkellä. Se jae oli parasta thaikielistä kirjallisuutta, mitä olen tähän saakka lukenut.

Sitä paitsi, tänä lyhyenä aikana Thaimaassa, olen nähnyt että juuri tätähän täällä tehdään: opetetaan ja kastetaan. Minun työni on tehdä oma osuuteni, että lähetyskäskyä voidaan noudattaa jatkossakin.

Kutsumus voi kadota hetkeksi. Siihen ei tarvita kuin vatsapöpö. Mutta onneksi joku on noussut ylös meitä ennen, ja muistuttaa.

2 comments

Kommentointi on suljettu.