Takana 6 viikkoa. Mitä olen oppinut?

Viimeisestä päivityksestä on aikaa jonkin verran. Kielikoulu, jota on nyt kestänyt kolme viikkoa, on vienyt paljon energiaa. Nyt on kuitenkin aikaa kirjata ylös muutama arkielämän huomio.

1. Durian on kallis ja pahanhajuinen hedelmä. Se myös maistuu pahalta. Tulipahan testattua.

2. Suojatie on tiehen merkitty valkoraitainen alue. Sen merkitys on minulle yhä epäselvä.

3. Olen löytänyt itsestäni sisäisen shoppailijan. Voisin viettää kokonaisen päivän ostoskeskuksessa, vaikka en tarvitse mitään. Outoa.

4. Lähikahvilan pitäjä muistaa nimeni. ”Sawatdii, khun Ile”, hän tervehtii. Suomen kahviloissa harvemmin tervehditään nimeltä.

5. Olen oppinut maksamaan laskut 7/11:ssä (”Sewen”, paikallinen R-kioski, joka on käytönnssä myös pankki, mobiilioperaattori ja joskus jopa pesula.)

6. Paikallisen kalliinpuoleisen ruokakaupan olemme nimenneet Stockan herkuksi. Lähikauppamme on Alepa. Lähellä on myös Anttila (Big C).

7. Apteekissa voi huoletta nostaa paidanhelman ylös ja sanoa, että tarvitsisin jotakin tähän näppylään. Eri asia on, tehoaako voide.

8. Sairaalakäynnissä on seitsemän vaihetta: rekisteröidy, ilmoittaudu, täytä terveystietolomake, maksa, tapaa terveyshoitaja, tapaa lääkäri, ilmoittaudu vielä kerran. Näiden välissä on kolme tuntia odottelua.

9. Juoksu puistossa pitää keskeyttää iltakuudelta noin minuutin ajaksi. Silloin soitetaan kansallislaulu.

10. Elokuvasalissa kannattaa pitää päällä pitkähihaista paitaa ja villapuseroa sekä — jos mahdollista — toppatakkia ja pipoa. Otan ne mukaan, kun menen lauantaina katsomaan Star Warsia 4D (!) -teatteriin.

11. Satua ei ole yritetty huijata kertaakaan. Kymmenen vuotta sitten yritettiin joka kerta. Hmm.

12. Kaikista lähikaupoistamme on Lindtin tumma suklaa loppu. Tunnustan.

13. Kellonajat thaikielellä ovat opettajan (ks. kuva) mukaan erittäin helppoja. Harjoittelimme niitä kaksi päivää.

14. Satu on kielessä minua nopeampi oppimaan mutta hitaampi puhumaan. Minä olen hitaampi oppimaan mutta nopeampi puhumaan.

15. Satu ei kaipaa Suomesta muuta kuin kultaistennoutajan höpertelyä. Ei edes salmiakkia. Minä kaipaan metsää ja rantanuotiota.

20171214_210857