The cat’s in the moon!

Kuinka moni muistaa 70-luvun opetusohjelman, jossa Neil Hardwick toteaa: ”The cat’s in the moon” — kissa on kuussa?

Tätä opetusohjelmaa tuli tänään ikävä, kun opettaja yritti painaa mieleemme kirjainta ฐ. Kyseistä kirjainta ei nykyään edes käytetä thai-kielessä. Kirjainkortissa esiintyy kissa, vaikka se ei liity itse kirjaimeen millään tavalla. Yhtä hyvin kissa voisi olla kuussa.

Oppitunnin lopuksi piti kirjoittaa paperille opettajan lausumia sanoja, joissa kirjain ฐ esiintyy. Kirjainta vastaava äänne on ”th”. Täsmälleen samanlaisia äänteitä on thai-kielessä kuusi kappaletta. Yritä siinä arvata, mikä näistä kuudesta kirjaimesta opettajalla mahtaa olla mielessä! Vierustoverini, joka on asunut Thaimaassa jo kuusi vuotta, arvasi minua paremmin.

My cat is still in the moon.

20171201_204415.jpg

One comment

Kommentointi on suljettu.