Outo blondivitsi

Kävin tasan viikko sitten Armonkodilla. Se on suomalaisten ehkä parhaiten tuntema luterilaisen kirkon diakoniatyön muoto Bangkokissa. Armonkoti on tehnyt tosi tärkeää pioneerityötä ja antanut mallin siitä, miten voi auttaa vaikeassa elämäntilanteessa raskaana olevia tyttöjä. Se on bangkokilainen versio ensikodista, uranuurtaja omalla alallaan.

Meidän perheen jouluperinteisiin kuuluu jonkun hyväntekeväisyystempauksen järjestäminen jouluksi. Se on meidän jouluhössötuksemme; muun hössötyksen olemme lopettaneet.

Tänä vuonna kohteemme on Armonkoti, ja halusin tutustua siihen paremmin ja ottaa muutaman kuvankin joulublogiamme varten. Olin pakannut järjestelmäkameran laukkuun ja ajattelin, että varmaankin saisin herkkiä kuvia mammoista ja vauvoista.

Vaan toisin kävi. Sain kuulla, että mammat olivat kovasti panikoineet, kun suomalaisryhmä oli käynyt vierailulla hieman aikaisemmin. Nimenomaan kuvaaminen oli stressannut ja mietityttänyt heitä etukäteen kovasti. Päätin, etten halua stressata mammoja enää lisää, joten jätin kameran tällä kertaa visusti laukkuun.

Muutin siis suunnitelmaa ja aloin kysellä, onko Armonkodilla mitään materiaalisia tarpeita tällä hetkellä. Sain kuulla, että juomavesilaitteen kanssa on ongelmia ja viimeisillään raskaana olevat naiset joutuvat nostelemaan painavia vesipäniköitä. Ilmeeni kirkastui, kun aloimme puhua vesilaitteista, olinhan juuri ostanut omaan kotiimme vedenpuhdistimen. Tästä aiheesta tiesin siis jotakin.

Kerroin, että olin vastikään hankkinut vedenpuhdistimen, ja halusin nähdä ongelmallisen vesilaitteen. Tutkin sitä ja esitin kysymyksiä. Ilmeisesti olin vakuuttava, sillä minulle esiteltiin saman tien kaikki muutkin Armonkodin vesilaitokset. ”Milloin tämän filtteri on vaihdettu?” kuulin itseni kysyvän mietteliäänä erästä vedenpuhdistinta räplätessäni.

Räpsin kämäsiä kännykkäkuvia vesilaitteista, jotta osaisin ottaa selvää paremmista ja sopivammista malleista, uusista filttereistä jne.

En siis saanut kuvia ihanista pikku nyyteistä – vaan enemmän tai vähemmän rämistä vesilaitoksista. Enkä sylkytellyt pikku nyyttejä vaan tutkin vesilaitteita. En saanut ideoita vauvaneuleisiin, niin kuin olin ajatellut (rentoudun neulomalla) vaan istahdin kotona sohvannurkkaan – opiskellakseni lisää vesilaitteista.

On tämä outo blondivitsi. En ole pätkääkään kiinnostunut tekniikasta. Onko tämä jotain taivaallista pallolaajennusta?

Tässä ne herkät kuvat:

2 comments

  1. Tutuilta masiinoilta näyttää. Ihan herkistää nämä kuvat. 😛
    Huomaatko, lähetystyö on juuri tuollaista. Ajatuksesi ja suunnitelmasi ovat jonkinlaiset, mutta hyvinkin todennäköisesti löydät itsesi tekemästä jotain ihan muuta. Kaikki mitä tiedät on jakamisen arvoista.
    Kun käyt siellä taas, niin lähetätkö minulta terveisiä kaikille paaille siellä! ❤

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s