Takana kaksi viikkoa Thaimaassa. Mitä olen oppinut?

1. Vesibussia lukuun ottamatta olen kokeillut kaikkia tärkeimpiä matkustamisen tapoja: ilmajuna, metro, perinteinen taksi, Grab-taksi, tuk-tuk, moottoripyörä, kävely. Nopeimmin ja halvimmalla pääsee prätkän kyydissä.

2. Ihmiset kävelevät käsittämättömän hitaasti. Toisaalta voi olla, että vauhti on lähes sama Suomessakin. Täällä on vain paljon vaikeampi ohittaa.

3. Nopeasti käveleminen korreloi päivittäisen pyykkimäärän kanssa. (Muutama varapaita täytyy aina olla repussa.)

4. Ihmiset osaavat jonottaa: Skytrainiin sivuilta sisään ja keskeltä ulos. Ja ovien jo mennessä kiinni: aina on tilaa vielä yhdelle.

5. Liikenteessä ei hermostuta. Vaikka ruuhka-aika (joka kestää aamu-seitsemästä ilta-kymmeen…) on aivan toista kuin Mannerheimintiellä milloinkaan, torvet eivät soi.

6. Thaimaalainen hymy? Ei siinä ole mitään niin epätavallista. Jotkut hymyilevät, toiset eivät. Kaikki tähän saakka tapaamani ihmiset ovat vaikuttaneet normaaleilta.

7. Nukun täällä paremmin kuin Suomessa. En ymmärrä miksi, vaikka yötkin ovat lämpimiä.

8. Puhun englantia vain kun on pakko. Esimerkiksi tehdessäni vuokra- ja nettiliittymä-sopimusta. Aina muulloin, vaikkapa parturissa, kannattaa riskilläkin puhua thaita. Pahin mitä voi tapahtua, on menettää hiuksensa.

9. Eniten kieltä olen oppinut lähikahvilassani ”Tähti-pukeissa”. Joka päivä osaan vähän paremmin sanoa, että haluan keskikokoisen laten (krap), kuumana (krap), vähärasvaiseen maitoon (krap), että juon sen kupista (krap), että en halua mitään syötävää (krap) ja että nimeni on Ile (krap). Ai että mikä ihmeen krap? No niin juuri!

10. Sokeisiin ja rampoihin kerjäläisiin katujen varsilla ei ikinä totu. Oma elämä on rikkaan miehen elämää näihin lasaruksiin verrattuna. Puhdas vesi, tuoreet hedelmät, vartioitu koti — aamulatesta puhumattakaan — ovat käsittämätöntä ylellisyyttä ja lahjaa Jumalalta. Kunpa osaisin käyttää oikein sitä hyvää, mitä olen saanut.

Kiitos kun luet kuulumisiamme! Olet meille tärkeä!

torilla.png

5 comments

  1. Ja tuossa kuvassa näkyvät isot piikikkäät möhkäleet ovat durian-hedelmää. Durianissa on vahva haju. Meitä on naurattanut, kun moneen julkiseen paikkaan mennessä durian on merkattu kieltotauluun, tyyliin: ei kommandopipoja, ei aseita, ei duriania.

    Liked by 1 henkilö

  2. Vaimo vastaa: emme ole. Jalostettuna kyllä, mutta emme sellaisenaan. 🙂

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.