Älä mieti. Puhu!

Löysimme Bangkokista erinomaiselta vaikuttavan kielikoulun. Olimme jo Suomessa ennen lähtöä vertailleet täkäläisten kielikoulujen tarjontaa ja lukeneet niistä tehtyjä arvosteluja. Jo silloin yksi kouluista nousi ylitse muiden: Duke Language School. Ensi töiksemme Bangkokiin päästyämme kävimmekin testaamassa Duken. Saimme seurata ryhmäopetusta tunnin verran kärpäsinä katossa.

Vakuutuimme. Sekä opettajien koulutukseen että opetusmateriaalin valmistamiseen oli nähty vaivaa. Opetuskieli on tämän päivän thaita. Oppilaita kohdellaan ”aikuisina”, eikä opettajille tarvitse kumarrella tai waiailla. Opiskelu vaikuttaa hauskalta, mutta myös vaativalta ja nopeatempoiselta. Aamupäivät tulevat olemaan tiivistä opiskelua ja illat kotitehtäviä varten. Oma kurssimme alkaa parin viikon päästä.

Vaikuttaa siltä, että kielen opiskelu tulee olemaan täysin toisenlaista verrattuna siihen, mihin olen omana kouluaikanani tottunut. Vai mitä sanotte seuraavista oppikirjan neuvoista uudelle opiskelijalle:

  • Älä keskity sanojen tarkkaan käännökseen. Keskity sanojen synnyttämiin mielikuviin.
  • Älä mieti liikaa kielioppia tai rakennetta. Ota oppimasi sanat heti käyttöön.
  • Älä mieti, meneekö oikein vain väärin. Tärkeintä on että tulet ymmärretyksi. Sitä paitsi, on monta tapaa sanoa oikein.
  • Ja lopuksi itselleni se kaikkein vaikein neuvo: Älä yritä ymmärtää kaikkea kerralla. Jos yrität, et opi mitään.

20171108_221415