Kolme viikkoa juoksevaan veteen.

kaivo-ilkka-koivisto.JPG

Olemme nyt viettäneet kuukauden verran mökkielämää odotellessamme lähtöhetkeä Bangkokiin. Kotimme Vantaalla on vuokrattuna.

Syksy mökillä on erilaista kuin kesä mökillä: Suuri osa asioista täytyy hoitaa pimeällä ja kylmällä — ja ainakin tänä syksynä — märällä. Pee-C:stä ei ole iloa, kun pitää etsiä pimeässä puu-C. Vettä aamupuuroon ei saakaan hanasta. Puurokattilaa ei voikaan laittaa tiskikoneeseen. Iltapesulla ei noin vain piipahdeta, sillä sitä ennen pitää lämmittää vettä saunan padassa. Sitä ennen taas täytyy pilkkoa puut. Lähikaupasta ei voikaan käydä hakemassa tuoretta leipää, sillä lähikauppaa ei ole. Se kaikkein tärkein onneksi kuitenkin toimii: WiFi.

Syksyn pimeyden ja hiljaisuuden jälkeen kontrasti Bangkokiin tulee olemaan suuri. Luultavasti suurin ero — ja myös haaste — tulee olemaan kuumuus. Tänä vuonna Suomessa lämpötila on tuskin kertaakaan kohonnut yli 25 asteen. Bangkokissa se ei juuri koskaan laske alle.

Aikaa lähtöön on kolme viikkoa. Suurin osa käytännön asioista on hoidettu. Rokotukset, vakuutukset, viisumi. Tavaroita kirppareille ja tutuille. Puhelin, sähkö, hammaslääkäri. Uuden kielen alkeet, lentoliput, hotelli Bangkokissa. Asianajovaltakirja ystävälle Suomessa. Äidille ja Isälle Skype tietokoneeseen.

Keväästä tähän asti muutto Bangkokiin on ollut lähinnä etäinen etappi tai mielikuvitusleikki. Pian kaikki muuttuu todeksi, toisenlaiseksi. Muutummekohan mekin?