Espressoekumeniaa 

kahvila-puustinna

Aamurutiineihini kuuluu pakata läppäri reppuun ja mennä pariksi tunniksi kahvilaan istumaan. Kesämökille muuton jälkeen kahvimatkani piteni. Lähin kahvila on nykyään Karkkilassa, varttitunnin ajomatkan päässä Vihtijärveltä. Ja nyt tarkoitan kahvilaa, jossa on ihan oikea espressokone ja osaava barista. Karkkilassa sellainen on Kahvila Puustinna.

Kerran Puustinnassa istuessani läppärin viereen levittämäni thai-kieliset muistiinpanot virittivät keskustelun. Kävi ilmi, että kahvilan työntekijät ovat aktiivisia paikallisen helluntaiseurakunnan jäseniä. Myöhemmin, kun aikaa (ja kahvia) oli kulunut lisää, kävi ilmi, että he ovat esirukoilijoitamme. Aikamoista asiakaspalvelua! Kaikki alkoi kahvinhimosta ja pienestä huomaavaisuudesta.

Kahvin äärellä on tapahtunut ennenkin. Silloin tällöin joku kahvila tarjoaa kaksi lattea yhden hinnalla. Otan aina kaksi, mutta en ahneuttani: kahvilasta poistuttuani tarjoan toisen sellaiselle, joka näyttää olevan kahvin tarpeessa. Kauppakeskusten läheisyydestä heitä ei ole vaikea löytää. Toisinaan kahvi saa aikaan suoranaisen hyvyyden ketjureaktion, kuten kirjoitin kirjassani Blogitaivas repeilee.  (Maksettu on kahvini mun).

Yritän tällä kaikella vain sanoa sitä, että parhaat asiat ovat usein arkisia. Ja että Herra pitää työntekijöistään huolen mitä yllättävimmillä tavoilla. Hyvä kahvi ei myöskään tunne kirkkokuntarajoja.