Aura-kong

 

koroisten-risti.jpgEnnen asettumista Mekong-joen äärelle kävin fiilistelemässä Suomen kuuluisimman joen, Aurajoen maisemissa. Tarkoitukseni oli alun perin osallistua Ruissalojuoksuun, mutta pinkaisinkin Turun keskustasta katsottuna täysin päinvastaiseen suuntaan. Juoksutapahtuman ajaksi nimittäin ennustettiin sadetta, joten päätin juosta jo aamulla hyvän sään aikana. Ja ilmaiseksi.

Aurajoen rannan valitseminen juoksutantereeksi oli muutenkin palkitsevaa. Joen varrelta löytyi mm. Koroisten risti ja jäänteitä piispanistuimesta, jonka historia ulottuu jopa 1200-luvulle saakka. Paluumatkalla, joen toisella puolella, törmäsin seisovaan piispaan, Kari Mäkiseen, joka Turun tuomiokirkon juurella jutteli Suomen Lähetysseuran johtajan Seppo Rissasen kanssa. Kenties olivat juuri suunnittelemassa yhteisiä kalareissuja, kun keskeytin heidät toivottamalla leppoisia eläkepäiviä ja kiittämällä viimeisistä:

siunaus _6051
Lähetysjuhlat Turussa kesällä 2017

Ja sitten knoppitietoa. Bangkokin pinta-ala Turkuun verrattuna on viisinkertainen ja asukasluku 40-kertainen. Koroisten asukasmäärä Wikipedian mukaan on huikeat kaksikymmentä.