Tuonne, taakse metsämaan.

Kuusikon-asuntomme Vantaalla tyhjenee ylimääräisistä kalusteista. Vuokralaiset saapuvat reilun viikon päästä. Me puolestamme muutamme viikon päästä mökille odottamaan viisumia ja matkalippuja Bangkokiin. Tarkka muuttoaika on vielä hieman auki. Toivottavasti se on ennen yöpakkasia.

Bangkokin nimi thaiksi on: กรุงเทพมหานคร อมรรัตนโกสินทร์ มหินทรายุธยามหาดิลก ภพนพรัตน์ ราชธานีบุรีรมย์ อุดมราชนิเวศน์ มหาสถาน อมรพิมาน อวตารสถิต สักกะทัตติยะ วิษณุกรรมประสิทธิ์. Kaupunki itsessään on yhtä laaja ja monimutkainen kuin sen nimi, mutta siellä on itse asiassa varsin helppo suunnistaa. Bangkokin Skytrain-verkosto on toimiva.

Juuri nyt yritämme löytää Bangkokista sopivaa asuinpaikkaa. Asunnon tulisi täyttää ainakin seuraavat ehdot:

  • kohtuullinen vuokra
  • vierashuone
  • kalustettu
  • vartioitu
  • lähellä kielikoulua
  • lähellä Skytrain-asemaa
  • lähellä puistoa, jossa voi käydä juoksemassa.

Kaduilla juokseminen Bangkokissa on mahdotonta. Kuntosalien juoksumatot taas ovat tappavan tylsiä. Ja koska suurin osa työstä ja opiskelusta on istumista, liikkumaan on pakko päästä ihan oman terveyden takia.

Yksi hyvä paikka — ja itse asiassa melkein ainoa kaikki edellä mainitut ehdot täyttävä — on monille suomalaisillekin tutun Lumphini-puiston seutu. Itse olen käynyt siellä kymmenisen kertaa. Siellä saa edes jonkinlaisen kosketuksen metsään. Muutama uusi geokätkökin on alueelle tullut.

Onko vinkkejä asumisen tai kielikoulun suhteen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s