Hyväksytty

Eilen tulin hyväksytyksi — kahdesti. Ensimmäinen kerta oli tilanne, jossa avauduin luotettavan näköiselle henkilölle. Hän kuunteli mitä oli sydämelläni ja puristi lopuksi kättäni pitkään. Todella pitkään. Tuntui, että paineet selvästi helpottivat. Alapaine asettui 76:een, yläpaine oli 123. Sen verran paineita on kuulemma hyvä jäädäkin. Sydämeni sykki hieman päälle viisikymmentä kertaa minuutissa. Minut todettiin työhön kelpaavaksi. Ellei, olisin vaikeuksissa: vuokrasopimus asunnostamme on jo allekirjoitettu.

Toinen hyväksyminen oli, jos mahdollista, vieläkin mieluisampi. Tikkurilan seurakunta valitsi minut ja puolisoni läheteikseen! Jos sanotaan, että on lottovoitto syntyä Suomeen, samoin on mielestäni lottovoitto päästä nimikkolähetiksi. Se nimittäin tarkoittaa, että seurakunta nimeltä mainiten muistaa näitä henkilöitä jumalanpalveluksessaan, ja uskolliset rukoilijat tätäkin useammin.

Täytyy kyllä tunnustaa, että tuo yhteisten asioiden rukouslista on joskus puuduttavan pitkä. Viimeistään lähettien nimiin päästessä on yleensä hiipinyt mieleen toive, että voisiko jo pikkuhiljaa siirtyä päätösvirteen. Mutta silti nuo nimet eivät ole milloinkaan tuntuneet merkityksettömiltä. Päin vastoin: aivan varmasti juuri nämä savimajoissa asuvat, alligaattorien ja ihmissyöjien keskellä elävät sinisilmäiset suomalaiset tarvitsevat seurakunnan rukousta ja Jumalan suojelusta.

Myöhemmin käsitykseni lähetystyöstä on avartunut. Erityisen silmiä avaavaa on ollut tajuta, että kaikki lähetystyöhön valitut eivät olekaan pyhimyksiä. Monenlaisia vaaroja kuitenkin yhä on. Esimerkiksi Mekong-joessa uiskentelee maailman suurin makean veden kala, jättihaimonni.

Pangasius

One comment

Kommentointi on suljettu.