Thaimaa tuli Helsinkiin

Piipahdin sunnuntaina Keskuskadulla Thailand Festival -tapahtumassa. Suurimman osan ajasta käytin etsimällä F-kirjainta päälavan yläpuolella olevasta banderollista. Ajattelin, että tokihan festivaalissa täytyy thai-kielessäkin olla alussa F tai ainakin Ph.

No ei ole. Festivaali (เทศกาล) lausutaan ”theesagaan”. Sanan ensimmäinen konsonantti on ท eli ”th”. Tätä ihmetellessä missasin tanssiesityksen, joka tapahtui ihan siinä banderollin alla. Toisin sanoen meikäläinen ihmetteli thai-kirjaimia, vaikka pari metriä alempana olisi ollut kauniita thai-tanssijoita.

Kävelin lopuksi ruokakojulle ja tilasin thaiksi vihreää curryä. Vihreää curryä ei ollut. Se ei harmittanut lainkaan. Olin iloinen siitä, että tulin ymmärretyksi.

 

2 comments

  1. Voi ei, että banderollin ihmettely sai sinut missaamaan tanssiesityksen. Missä olet oppinut thain kieltä, oletko matkaillut siellä paljon vai käynyt kielikurssilla? Itseäkin kiinnostaisi sen opiskelu, jo ne itse kirjaimetkin ovat niin kauniita.

    Tykkää

    • Moikka Tuula! Olen asunut viimeiset kaksi ja puoli vuotta Bangkokissa, mutta koronakeväästä 2020 alkaen taas Suomessa. Thaimaassa on muutamia erinomaisia kielikouluja.

      Tykkää

Kommentointi on suljettu.