Katse kohti itää

Aloitan syksyllä työt Suomen Lähetysseuran tiedottajana Bangkokissa. Työalueenani on Mekong-joen naapurusto: Thaimaa, Laos, Vietnam, Kambodža ja Myanmar.

Tiedottajalla täytyy tietenkin olla jotakin tiedotettavaa ja mielellään myös kanava. Siksi perustin blogin Thaimaan rajalla. Mekong-jokihan on rajajoki mm. Laosin ja Thaimaan välillä. Toisaalta, Thaimaan rajalla tässä ollaan vielä vähintäänkin muutama kuukausi ennen kuin viisumihakemus on käsitelty. Vasta sitten muutto voi alkaa. Puolisoni tulee tietenkin mukaan, mutta kultainennoutaja saa Suomesta uuden kodin.

Elli.jpg

Idean blogin nimeen sain Päivä Oy:n kustantamasta kirjasta Taivaan rajalla. Ohessa kirjan esittely pienillä muutoksilla… ”Miltä Thaimaassa näyttää? Millainen Jumala on? Lukuisten ihmisten yhteneväiset kokemukset piirtävät valloittavaa kuvaa Thaimaasta. Nämä jännittävät matkakuvaukset saattavat muuttaa näkemyksesi tulevasta elämästä ja vaikuttaa elämäntapaasi jo nyt. Thaimaa on vielä ihmeellisempi kuin olet osannut kuvitellakaan!

Tätä kirjoittaessani kesäkuun 1. päivänä Vantaan Kuusikossa ulkona sataa rakeita. Auton mittaristoon syttyi varoitus lämpötilan laskemisesta alle 4 asteen. Bangkokissakin on näköjään sateista juuri nyt, mutta lämpötila on 30 astetta Suomea enemmän.

Mainitsin edellä tuosta viisumista. Sitä varten tarvitaan virkatodistus ja virallisen kääntäjän englanniksi kääntämä tutkintotodistus. Nämä käännökset pitää sitten todistaa oikeiksi julkisella notaarilla. Sen jälkeen tulee marssia Ulkoministeriöön, joka puolestaan laittaa leimansa todistukseksi siitä, että julkinen notaari on oikeasti julkinen notaari. Lopuksi on mentävä vielä Thaimaan suurlähetystöön kertomaan, mitä näillä papereilla on aikeissa tehdä. Ja jotta kaikki ei olisi aivan näin suoraviivaista, myös Thaimaan yhteistyökumppanimme Evangelical Lutheran Church in Thailand haluaa vielä omat tietonsa ja kuvansa paikallista viisumiprosessia varten.

Vähään aikaan en siis pääse kertomaan kuulumisia Mekong-joen varrelta. Mutta näistä muuton ja valmistautumisen monista vaiheista kerron mielelläni myöhemmin lisää tässä blogissa.

Kiitos, jos liityt matkaamme jo nyt!